Translate
czwartek, 20 grudnia 2012
Majonezowo-serowe kotleciki z kurczakiem
Składniki:
1 duży filet z kurczaka (około 0,5 kg), może być mniejszy podwójny
3 duże łyżki majonezu, nalepiej Majonezu Kieleckiego
3 duże łyżki mąki
3 jajka
około 10 dkg sera żółtego (startego)
sól
pieprz
natka pietruszki
posiekany koperek
opcjonalnie tymianek
Przygotowanie:
Majonez, mąkę, jajka, starty ser żółty oraz przyprawy mieszamy razem na gładką masę. Dodajemy pokrojony w kostkę filet z kurczaka. Nakładamy łyżką powstałą masę na rozgrzany tłuszcz, tworząc nieduże kotleciki. Smażymy z obu stron na złoto-brązowy kolor. I gotowe!
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz