Translate
sobota, 29 grudnia 2012
Zapiekane risotto w krokiecie
Składniki:
Farsz:
2 woreczki ryżu
1 słoik marchewki z groszkiem (zamiast tego można ugotować groszek z marchewką)
20 dkg mięsa mielonego
Kilka plastrów żółtego sera
sól
pieprz
Krokiety:
mleko
jajka
mąka
bułka tarta
sól
pieprz
Przygotowanie:
Z mąki, jajka i mleka pieczemy naleśniki. Ilość produktów zależy od tego ile chcemy upiec naleśników.
Na niewielkiej ilości tłuszczu posmażamy mięso, w osobnym garnku gotujemy ryż. Mieszamy ryż z mięsem, marchewką i groszkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na naleśnik kładziemy plaster sera żółtego oraz przygotowany farsz. Zawijamy naleśnik. Panierujemy go po kolei: w mące, jajku, bułce tartej. Smażymy na tłuszczu z każdej strony na złoto-brązowy kolor. Podajemy np. z zupą grzybową lub też zjadamy bez dodatków :)
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz