Translate

poniedziałek, 10 grudnia 2012

Ryż curry z piersią kurczaka w ziołach z płatami marchewkowymi




2 torebki ryżu
2 piersi z kurczka
1 opakowanie Papirus Winiary
2 marchewki lub więcej
1 płaska łyżeczka curry
sól
sałata, pomidorki koktajlowe do dekoracji

Gotujemy ryż z solą i curry. Piersi z kurczaka pieczemy według instrukcji na opakowaniu. Obieraczką do warzyw, obieramy marchew i dalej tym samym "urządzeniem" tworzymy płaty marchewkowe. Do niedużego kubeczka (ja wykorzystałam po lodach) dajemy ugotowany ryż. Lekko wystukujemy na talerz. Posypujemy natką pietruszki. Na liściu sałaty kładziemy przygotowane mięso. Dodajemy marchewkę jako surówkę. Ozdabiamy połówkami pomidorków i bierzemy się do jedzenia! :)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz