Translate

środa, 9 stycznia 2013

Naleśniki z warzywami i sosem śmietankowo-majonezowym



Farsz jest na około 6-8 naleśników.

Składniki:

30 dkg pieczarek
1 duża ugotowana marchew
3 średnie pomidory (ja użyłam greckie, są pyszne)
sałata lodowa
1 papryka, np. żółta
Mała cebula

Sos:

3 łyżki śmietany
3 łyżki Majonezu Kieleckiego
Tymianek
Pieprz
Szczypiorek
Natka pietruszki
Cząbek ogrodowy

Przygotowanie:

Pieczarki pokroić na paseczki i podsmażyć z posiekaną w kostkę cebulą. Marchew, pomidory i paprykę kroimy w kostkę. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki (ilość dodanej sałaty zależy od naszych upodobań). Mieszamy wszystko razem. Przygotowywujemy sos, mieszając wszystkie składniki razem.

Na upieczone wcześniej naleśniki (lub tortillę) nakładamy około 2 łyżek farszu, polewamy sosem i zawijamy z trzech stron, aby wyszło coś na kształt lejka. Gotowe!

Porada: Można dodać pieczony i pokrojony w kostkę filet z kurczaka. 

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Ja zawsze jadam naleśniki na słodko ale przyznaję, że twoja propozycja brzmi zachęcająco i na pewno spróbuje takie zrobić.

    OdpowiedzUsuń