Translate
wtorek, 1 stycznia 2013
Kurczak w pomidorach
Składniki:
2 filety z kurczaka
kilka pomidorów koktajlowych
3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
tymianek
1/2 kostki rosołowej warzywnej (ja użyłam Winiary)
pieprz Cayenne (kajeński)
curry
zioła prowansalskie
sól
Przygotowanie:
Filety kroimy na mniejsze części. Dodajemy wszystkie przyprawy oprócz pomidorów i koncentratu. Dusimy na wolnym ogniu. Kiedy mięso będzie miękkie i woda prawie wyparuje podlewamy niewielką ilością wody, dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i koncentrat pomidorowy. Kiedy pomidory zmiękną, potrawa gotowa.
Moja porada: Wodę z ugotowanego ryżu można dodać do mięsa i chwilkę gotować. Woda ta naturalnie stworzy i zagęści sos. Tak samo działa woda z makaronu!
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz