Translate
niedziela, 6 stycznia 2013
Mielone inaczej
Czasem zdarza się tak, że dzieci nie lubią jeść ugotowanych warzyw. Tak też jest z moją starszą córką. Więc przemyciłam jarzynki do mięsa. Wyszły pyszne mielone i o ile zdrowsze!! I wszystko zjedzone ze smakiem! :)
Składniki:
30 dkg mięsa mielonego
Ugotowana marchew
Mała ugotowana pietruszka
Kawałek ugotowanego selera
Sól
Pieprz
1-2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
Łyżeczka koncentratu pomidorowego
3 łyżki mąki
1 jajko
Bułka tarta
Przygotowanie:
Ugotowane warzywa po prostu rozgniatamy widelcem dość mocno. Mieszamy z mięsem. Dodajemy jajo, łyżeczkę koncetratu pomidorowego, mąkę, sól, pieprz, natkę pietruszki. Wyrabiamy masę. Formujemy małe kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy np. tradycyjnie z ziemniakami i buraczkami.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz