Translate

środa, 23 stycznia 2013

Nadziewane paprykowe łódeczki

Doskonałe na śniadanie, na kolację, na przekąskę... 


Przepis na 4-6 paprykowych łódeczek, w zależności od wielkości papryki

Składniki:

2-3 większe papryki (kolor obojętny)
1 woreczek ryżu
2 ugotowane jajka
20 dkg mięsa mielonego
mała cebula
posiekana natka pietruszki
4-6 plasterków żółtego sera
opcjonalnie posiekane orzeszki pistacji
sól
pieprz

Przygotowanie:

Ryż ugotować, mięso posmażyć z posiekaną cebulką. Ugotowane jajka także posiekać. Paprykę przekroić wzdłuż, pozbyć się gniazd nasiennych. Ryż, jajka, mięso, pistacje oraz natkę pietruszki wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Nakładać farsz do przygotowanych papryczek. Na wierzch położyć plasterek sera żółtego. Zapiekać w piekarniku około 10-15 min w temp 150-160 stopni Celcjusza. Gotowe! 



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz