Translate

poniedziałek, 28 stycznia 2013

Owocowa niespodzianka



Składniki: (na formę keksową)

4-6 gofrów (ja kupuję w Lidlu)
1 galaretka cytrynowa
1 galaretka diamentowa (Wodzisław)
serek homogenizowany waniliowy
gorzka czekolada
owoce do wyboru (banan, mandarynka, borówki, truskawki, winogrono i inne)
kilka herbatników

Przygotowanie:

Gofry ułożyć we formie. Posypać owocami oraz kawałkami czekolady. Galaretkę cytrynową przygotować według instrukcji na opakowaniu, używając mniej wody. Kiedy galaretka zacznie tężeć, zmiksować z serkiem homogenizowanym i zalać gofry z owocami.Na tężejące ptasie mleczko ułożyć herbatniki i wstawić do lodówki na około pół godziny. Diamentową galaretkę przygotować według instrukcji, używając mniej wody. Lekko tężejącą wylać na herbatniki. Wstawić ponownie do lodówki. Kiedy galaretka się stężeje, nasze ciasto gotowe.

Pokrojone ciasto, udekorować bitą śmietaną i posypać startą gorzką czekoladą.

UWAGA! ŚWIEŻE OWOCE KIWI I ANANASA POWODUJĄ ŻE GALARETKA NIE TĘŻEJE!!



Smacznego! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz