Translate
poniedziałek, 28 stycznia 2013
Owocowa niespodzianka
Składniki: (na formę keksową)
4-6 gofrów (ja kupuję w Lidlu)
1 galaretka cytrynowa
1 galaretka diamentowa (Wodzisław)
serek homogenizowany waniliowy
gorzka czekolada
owoce do wyboru (banan, mandarynka, borówki, truskawki, winogrono i inne)
kilka herbatników
Przygotowanie:
Gofry ułożyć we formie. Posypać owocami oraz kawałkami czekolady. Galaretkę cytrynową przygotować według instrukcji na opakowaniu, używając mniej wody. Kiedy galaretka zacznie tężeć, zmiksować z serkiem homogenizowanym i zalać gofry z owocami.Na tężejące ptasie mleczko ułożyć herbatniki i wstawić do lodówki na około pół godziny. Diamentową galaretkę przygotować według instrukcji, używając mniej wody. Lekko tężejącą wylać na herbatniki. Wstawić ponownie do lodówki. Kiedy galaretka się stężeje, nasze ciasto gotowe.
Pokrojone ciasto, udekorować bitą śmietaną i posypać startą gorzką czekoladą.
UWAGA! ŚWIEŻE OWOCE KIWI I ANANASA POWODUJĄ ŻE GALARETKA NIE TĘŻEJE!!
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz