Składniki:
2 małe ogórki lub jeden duży
25 dkg gęstego twarożku nieziarnistego
1 cebula
1/4 dużej papryki czerwonej
parę gałązek koperku
sól
pieprz
Przygotowanie:
Ogórki jeśli są małe, przeciąć wzdłuż, jeśli duże w poprzek na 3-centymetrowe kawałki. Wydrążyć środki i drobno posiekać. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Wymieszać z ogórkami i twarożkiem. Dodać posiekany koperek i drobno pokrojoną paprykę oraz pieprz. Przygotowanym farszem napełnić ogórki. Wstawić do lodówki na 20 min. Solić tuż przed podaniem. Zbyt wczesne posolenie potrawy sprawi że ogórki puszczą sok.
Porada: Zamiast papryki można użyć rzodkiewki, a zamiast cebuli, posiekany szczypior lub dymkę.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz